کتاب بیابان کادیلاک(Cadillac Desert) داستانِ تلاشی بی وقفه در غربِ آمریکا است؛ جدال بر سرِ یک منبعِ ارزشمند به نام: آب!

در این کتاب برجسته، مارک ریزنر درباره تدابیر و تصمیم های بی رحمانه ای می نویسد که سیاستمدارانِ لس آنجلسی به کار گرفتند تا منافع تجاریِ شهرشان را در جهت رشد و پیشرفت، تضمین نمایند. نویسنده رقابتی تلخ، بین دو غولِ دولتی یعنی دفتر آبادانی ایالت متحده آمریکا(USBR) و مهندسین ارتش ایالات متحده آمریکا(U.S. Army Corps of Engineers) را در کتاب به تصویر می کشد.

Cadillac Desert که ماحصلِ بیش از یک دهه تحقیق و پژوهش است، در واقع یک افشاگریِ خیره کننده و یک تاریخِ دراماتیک و جذاب از خلق یک بهشت است! بهشتی که ممکن است فقط یک سراب باشد!

این کتاب برای درکِ روندِ توسعه می تواند بسیار کمک کننده باشد و حاوی این پیام بسیار مهم است که عدم توجه به مسائل محیط­زیستی در فرآیند توسعه، چه تبعاتی را می تواند به دنبال داشته باشد!

درست است که این کتاب، داستانِ ” آب و توسعه” را در غرب آمریکا روایت می کند، ولی درس های آن برای ایران، خیلی مهم است! داستانِ برخی سدسازی ها بدون در نظر گرفتن ملاحظات محیط زیستی و عدم درک مفهوم توسعه پایدار … !

کتاب Cadillac Desert در سال ۱۹۸۷ توسط انتشارات Penguin Books به چاپ رسید. نویسنده این کتاب آقای مارک ریزنر(Mark Reisner) که سال های زیادی در انجمن حمایت از منابع طبیعی(Natural Resources Defense Council) کار می کرد، در سال ۱۹۹۳ کتاب را اصلاح و آپدیت کرد و چاپ دوم آن را منتشر نمود.
امید است که علاقمندان به مقوله محیط زیست، آب و توسعه، مخصوصا سیاستمداران و تصمیم گیران حوزه آب، این کتاب ارزشمند و بسیار قابل تأمل را بخوانند و از آن درس بگیرند!

                                                                                                                              ابوالفضل بشیری

 

*بخشی از متن فوق، برگرفته از معرفی کتاب Cadillac Desert در وبسایت آمازون می باشد که از اینجا ترجمه کرده ام.

لازم به ذکر است که چندی قبل، بنده(ابوالفضل بشیری) از دکتر امیر آقاکوچک درخواست کردم، کتابی را جهت افزایش آگاهیِ محیط زیستی به آکادمی تخصصی مهندسی محیط زیست و مخاطبان عزیزمان معرفی کنند که ایشان، کتاب Cadillac Desert را معرفی کردند. دکتر امیر آقاکوچک در حال حاضر استادتمام دانشگاه کالیفرنیا ایرواین در آمریکا بوده که در سال ۲۰۲۱ برنده مدال جیمز مک لوین از انجمن ژئوفیزیک آمریکا و در سال ۲۰۲۰ موفق به کسب جایزه هوبر انجمن مهندسین عمران آمریکا(ASCE) شده اند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست